Spätzle

5 ingredienser
18 planlagt
Spätzle
Legg oppskrift
i handlelapp
Den mest brukte og elskede formen for eggnudler i Sentral-Europa. Enkelt å lage og et godt alternativ til poteter når du skal velge tilbehør til rustikke retter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Egg
1 ss
Hakket persille
3 dl
Hvetemel
0,5 ts
Salt
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen egg, hvetemel og salt og ha i en sprøytepose eller plastpose. Røren skal være ganske tynn. Kok opp vann, ca. 1 liter, og tilsett salt. Klipp et lite hull i hjørnet av plastposen.

Trinn 2

Sprøyt spätzlerøren ned i det sydende vannet og la strimlene trekke i ca. 2 minutter. Ta dem opp med hullsleiv når de flyter opp og over i en kjele med smør og hakket persille.

Trinn 3

Fres dem lett i smøret før de serveres sammen med lammekoteletter og sjysaus.