Sosekjøtt

Tidsbruk 75 minutter
12 ingredienser
311 planlagt
Sosekjøtt
Legg oppskrift
i handlelapp
Sosesøndag? Sosekjøtt er kanskje ikke like kjent som fårikålen, men denne fyldige tradisjonsretten fortjener definitivt sin plass blant de norske klassikerne.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Grytekjøtt
1 boks
Hermetiske tomater
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
2 stk
Gulrøtter
600 g
Poteter
3 fedd
Hvitløk
2 stk
Laurbærblad
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik
5 dl
Kjøttbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i store terninger, løk i båter og finhakk hvitløk. Brun det i smør i en gryte. Rør inn hvitvinseddik, la det dampe ut og rør inn hvetemel. Tilsett hermetiske tomater, kjøttbuljong og laurbærblad mens du rører. La det småkoke under lokk i en times tid. Tilsett evt. litt mer vann hvis det trengs.

Trinn 2

Kok potetene. Skrell og skjær sellerirot og gulrøtter i biter, ha det i gryten og kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server sosekjøttet med kokte poteter.

Serveringsforslag

Timian gir en fin smak til gryten.