Sosekjøtt

Tidsbruk 140 minutter
9 ingredienser
614 planlagt
Sosekjøtt
Legg oppskrift
i handlelapp
Sosekjøtt er kraftkost for store og små – en varm og velsmakende tradisjonsrett for dager der det trengs ekstra energi.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
140 g
Tomatpuré REMA 1000
2 stk
Gulrot
200 g
Sellerirot
1 stk
Løk
500 g
Poteter
3 ss
Smør
4 ss
Hvetemel
1 ss
Eddik 7% klar

Slik gjør du

Trinn 1

Del kjøttet i passende terninger og brun det godt i smør i en dyp gryte. Vend inn 1 ss tomatpuré (per 600g kjøtt) og fres det lett sammen med kjøttbitene. Dryss over hvetemel og brun videre. Spe med vann (ca 9 dl per 600g kjøtt) og kok opp.

Trinn 2

Kok kjøttet i ca 90 minutter til kjøttet blir mørt. Det er viktig å passe på at det hele tiden er nok vann, kjøttet skal være dekket av væske under kokeprosessen så alt blir like mørt.

Trinn 3

Del gulrøtter, sellerirot og løk i biter. Brun grønnsakene og ha dem i gryten. La det koke videre i ca 20 minutter. Smak til med eddik, salt og pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Server gryten med et dryss friske urter som f.eks. timian, gressløk eller persille. Ha gjerne laurbærblad i gryten når du koker opp kjøttet.