Sosekjøtt med sopp

Tidsbruk 90 minutter
12 ingredienser
68 planlagt
Sosekjøtt med sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Sobert sosekjøtt? O Vestland, Vestland – dette er fantastisk husmannskost fra Bergen. En sindig slektning av franske Bœuf Bourguignon, som tilberedes med en raus, rød burgundersaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
1 ss
Tomatpuré REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 g
Champignon
500 g
Poteter
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Laurbærblad
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær kjøttet i store terninger. Grovhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og sopp i skiver.

Trinn 2

Trinn 2

Brun kjøttet i en gryte med smør. Ta det ut og stek deretter løk, hvitløk, gulrot og sopp. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn tomatpuré og hvetemel.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett laurbærblad, hermetiske tomater og vann (1 liter pr boks hakkede tomater). La det småkoke i minimum 1 time uten lokk. Smak til med litt eddik, salt og pepper. Server gryten med kokte poteter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt timian, det gir en fin smak til gryten.