Soppsuppe med hvitløksbaguetter

Tidsbruk 15 minutter
12 ingredienser
316 planlagt
Soppsuppe med hvitløksbaguetter
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får du den konsentrerte smaken av sopp i en fyldig høstsuppe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Soppsuppe

1 stk
Gul løk

2 fedd
Hvitløk 

500 g
Sopp
2 dl
Kremfløte
0,5 stk
Saft av sitron
1 terning
Terning grønnsaksbuljong
7 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Kuttet gressløk
1 stk
Hvitløksbaguetter
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk. Børst soppen og skjær den i biter. 


Trinn 2

Stek løk i litt smør i en kjele til den har blitt myk og blank. Tilsett hvitløk og sopp og stek videre til soppen har blitt gyllen.
 Ta ut en spiseskje sopp og spar til garnityr.

Trinn 3

Tilsett grønnsaksbuljong og vann og kok i ca. 10 minutter. Bruk stavmikser til å kjøre suppen glatt. Tilsett fløte og varm opp til kokepunktet.

Trinn 4

Smak til med sitron, salt og pepper. 


Trinn 5

Stek hvitløksbaguetter etter anvisning på pakken. Topp suppen med litt ekstra smørstekt sopp og finhakket gressløk – og server med hvitløksbaguetter.