Soppsaus

11 ingredienser
61 planlagt
Soppsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Hvis du har funnet sopp, får du ekstra mye glede av den ved å lage en skikkelig soppsaus. Nydelig til fugl og vilt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

30 g
Steinsopp
30 g
Kantarell
2 ss
Finhakket løk
0,5 ts
Soyasaus
2,5 dl
Kyllingkraft
2 dl
Kremfløte
1 ts
Dijonsennep
1 ts
Finhakket timian, eller persille
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk soppen i små biter. Stek sopp og løk i smør i en liten gryte i 3-5 minutter. Tilsett soyasaus, kraft og fløte og kok til du har ca. 2,5 dl igjen.

Trinn 2

Løft ut én eller to skjeer med soppbiter og ta vare på dem. Kjør resten av sausen jevn med en blender eller stavmikser. Ha tilbake soppbitene. Krydre med sennep og smak til med salt, pepper og friske urter.