Sommersalat med lun chèvre

Tidsbruk 45 minutter
15 ingredienser
60 planlagt
Sommersalat med lun chèvre
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig salatklassiker med flott balanse mellom den syrlige geitosten og de søte valnøttene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Karamelliserte valnøtter

1,5 dl
Valnøttkjerner
1,1 dl
Sukker
0,8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,4 stk
Sitron

Dressing

0,8 ss
Dijonsennep
1,5 ss
Hvitvinseddik
0,8 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Chèvretoast

0,8 stk
Baguette
2,3 ss
Olivenolje
300 g
Hvit chèvre

Salat

0,4 stk
Lollosalat
0,4 stk
Friséesalat
0,4 potte
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Karamelliserte valnøtter: Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell av vannet. Gjør dette to ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttene. Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vann og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl og ha valnøttene i salaten.

Trinn 2

Dressing: Bland sammen sennep og eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper.

Trinn 3

Chèvretoast: Del baguetten i tynne skiver. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje. Stek dem ved 180°C i 7 minutter til de er lys brune. Avkjøl. Del chèvre i skiver og legg én på hver toast. Gratiner under grillen ved 220°C til osten er gyllen og lekker.

Trinn 4

Riv salaten, vask den i kaldt vann og sentrifuger/tørk den. Bland salaten med dressing og anrett på fatet med varme chèvretoast, karamelliserte valnøtter og pynt med frisk mynte.