Sommersalat med grillet laks, asparges og bløtkokte egg

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
7 planlagt
Sommersalat med grillet laks, asparges og bløtkokte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat full av gode råvarer! Og selv om den inneholder mange ingredienser, er salaten veldig enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

0,8 kg
XL Laksefilet naturell
1,5 klype
Salt
1,5 klype
Pepper

Poteter

262,5 g
Mandelpoteter BBQ, Bama

Salat

3 stk
Egg
3,8 stk
Asparges
150 g
Hjertesalat
1,5 ts
Salt

Dressing

0,8 ss
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,8 ts
Frisk sitron
0,8 dl
Olje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre laksefileten med salt og pepper. Grill laksefileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 2

Grill potetene. Ta plasten av aluminiumsformen og sett den på grillen på indirekte varme. Legg på lokket og grill til potetene er ferdige, ca. 25 minutter.

Trinn 3

Kok eggene i 7 minutter og avkjøl (da er plommen fremdeles myk). Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann.

Trinn 4

Lag dressing: bland sennep, eddik og sitron. Visp inn olje og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Kutt salaten i strimler, potetene i store biter og del aspargesstilkene i to. Bland lett med dressingen og vend inn laks. Skrell eggene, del de i to og legg på toppen av salaten.