Sommersalat med grillet ørret, asparges og bløtkokte egg

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
168 planlagt
Sommersalat med grillet ørret, asparges og bløtkokte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat full av gode råvarer! Og selv om den inneholder mange ingredienser, er salaten veldig enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ørret

0,8 kg
Ørretfilet naturell

Poteter

262,5 g
Mandelpoteter BBQ, Bama

Salat

3 stk
Egg
3,8 stk
Asparges
150 g
Hjertesalat
1,5 ts
Salt

Dressing

0,8 ss
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,8 ts
Frisk sitron
0,8 dl
Olje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Laks

1,5 klype
Salt
1,5 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre ørretfileten med salt og pepper. Grill ørretfileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 2

Grill potetene. Ta plasten av aluminiumsformen og sett den på grillen på indirekte varme. Legg på lokket og grill til potetene er ferdige, ca. 25 minutter.

Trinn 3

Kok eggene i 7 minutter og avkjøl (da er plommen fremdeles myk). Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann.

Trinn 4

Lag dressing: bland sennep, eddik og sitron. Visp inn olje og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Kutt salaten i strimler, potetene i store biter og del aspargesstilkene i to. Bland lett med dressingen og vend inn ørret. Skrell eggene, del de i to og legg på toppen av salaten.