Sommersalat med grillet ørret, asparges og bløtkokte egg

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
168 planlagt
Sommersalat med grillet ørret, asparges og bløtkokte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat full av gode råvarer! Og selv om den inneholder mange ingredienser, er salaten veldig enkel å lage.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Salat

4 stk
Egg
5 stk
Asparges
200 g
Hjertesalat
2 ts
Salt

Dressing

1 ts
Hvitvinseddik
1 ts
Frisk sitron
1 ss
Dijonsennep
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Olje

Poteter

350 g
Mandelpoteter BBQ, Bama

Ørret

1 kg
Ørretfilet naturell

Laks

2 klype
Pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre ørretfileten med salt og pepper. Grill ørretfileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.

Trinn 2

Grill potetene. Ta plasten av aluminiumsformen og sett den på grillen på indirekte varme. Legg på lokket og grill til potetene er ferdige, ca. 25 minutter.

Trinn 3

Kok eggene i 7 minutter og avkjøl (da er plommen fremdeles myk). Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann.

Trinn 4

Lag dressing: bland sennep, eddik og sitron. Visp inn olje og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Kutt salaten i strimler, potetene i store biter og del aspargesstilkene i to. Bland lett med dressingen og vend inn ørret. Skrell eggene, del de i to og legg på toppen av salaten.