Sommerpai med spekeskinke

Tidsbruk 75 minutter
10 ingredienser
310 planlagt
Sommerpai med spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Skikkelig sommermat! Med egg, rømme, frisk ruccola og salt spekeskinke blir denne paien en selvskreven familiefavoritt i sommerhalvåret.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 pakke
Strandaskinke Grilstad
1 pakke
Rucculasalat
2 stk
Løk
2 stk
Tomat
100 g
Norvegia Tine
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
3 dl
Lettrømme Tine
1 ss
Olivenolje REMA 1000
3 dl
Hvetemel
150 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bland hvetemel, smør og vann (2 ss pr. 150 g smør) i en food processor eller for hånd.

Trinn 2

Trinn 2

Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett ovnen på 160°C og forstek bunnen i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Bland egg og lettrømme. Skjær løken i skiver og kutt halvparten av tomatene i terninger. Stek løk i litt olje og tilsett tomatterningene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Ha løk- og tomatblandingen på bunnen, hell over eggeblandingen og dryss revet ost over.

Trinn 5

Trinn 5

Stek paien i 30-35 minutter til den er gyllen. Dander ruccula, spekeskinke og tomatskiver på toppen av paien før servering.

Serveringsforslag

Vend gjerne salaten i en vinaigrette før den legges på paien.