Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Sommerlett laksesandwich

Tidsbruk 20 minutter
15 ingredienser
887 planlagt
Sommerlett laksesandwich
Legg oppskrift
i handlelapp
Laks er kanskje den mest anvendelige fisken du kan finne, og servere. Her er en enkel og morsom variant som helt sikkert faller i smak både for store om små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laksesandwich

600 g
Laksefilet, naturell
4 skive
Rustikk brød, ristede
1 pose
Salat, etter egen smak

Druesalat

2 stk
Appelsiner, skrelte og skåret i båter
0,5 stk
Fennikel, renset og skåret i veldig tynne skiver
50 g
Blå druer, uten frø, delte i to

Sitronvinagrette

3 ss
Presset sitronsaft
0,5 ts
Dijonsennep
1 dl
Extra virgin olivenolje
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet sort pepper

Tapenade

1 dl
Sorte stenfrie oliven
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje
1 klype
Sort, kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Druesalat: Ha appelsinbåter, fennikelskiver og druer i en bolle. Hell over vinaigrette og bland godt sammen.

Trinn 2

Sitronvinagrette: Ha sitronsaft og sennep i en liten bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Slik griller du laksefilet: Pensle laksefiletene med olivenolje. Ha på salt og pepper eller en favorittkrydderblanding. Legg fiskestykkene på indirekte varme, legg på lokk og grill til den er ferdig. Smør på alle brødskivene med tapenade (olivenpuré). Ha salat oppå tapenaden på hver brødskive. Legg den ferdiggrillede fisken oppå hver av sandwichene.

Trinn 4

Tapenade: Kjør alle ingrediensene til en pure med en stavmikser. Smør på brødskivene.

Beregn ca. 130-150 g laks per person

LAKSEFILET NATURELL U/SKI

LAKSEFILET NATURELL U/SKI