Sommerkoteletter Souvlaki med salat og tzatsiki

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
304 planlagt
Sommerkoteletter Souvlaki med salat og tzatsiki
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Gresk grillgris! Souvlaki er ekte gresk fast-food – svin på pinne. Herlig og lettvinn middelhavsmat, her servert med en annen favoritt fra Hellas – hjemmelaget tzatsiki.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Sommerkoteletter - NB! Sesongvare
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
3 dl
Yoghurt naturell Tine
1 stk
Sitron
6 stk
Grillpinner
7 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg grillpinnene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Fyr opp grillen eller varm opp en grillpanne. Skjær vekk beinet fra kotelettene og kutt kjøttet i tykke strimler. Gni kjøttet inn med litt olivenolje, salt og pepper og tre det på grillpinnene. Stek grillspydene på grillen eller i varm panne i ca 5-8 min. Snu spydene under grillingen.

Trinn 2

Trinn 2

Tzatsiki: Rasp halvparten av agurken(e) grovt, ha på litt salt og la agurken(e) renne av seg i et dørslag i ca. 10 minutter. Bland yoghurt med finhakket hvitløk og vend inn agurken(e). Tilsett litt olivenolje og smak til med sitron, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Salat: Bland resten av olivenoljen og oregano i en stor bolle og smak til med sitron, salt og pepper. Del tomatene i terninger, løk i skiver og resten av agurken(e) i biter og bland det inn i dressingen. Server grillspydene med salat og tzatsiki.

Serveringsforslag

Gresk salat ? tilsett sorte oliven og fetaost.