Sommerkoteletter med rissalat

Tidsbruk 65 minutter
16 ingredienser
149 planlagt
Sommerkoteletter med rissalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Noen dager er det fint å kunne kjøpe alt du trenger til middagen – og så bare sette det sammen til en ferdig middag: Kok ris, grill kotelettene og bland sammen rissalaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sommerkoteletter

525 g
Sommerkoteletter, Nordfjord

Rissalat

1,5 dl
Ris
0,8 boks
Kidneybønner
0,8 boks
Maiskorn
0,8 stk
Rød paprika
0,8 ss
Olivenolje
0,8 klype
Salt

Tilbehør

0,8 stk
Brokkoli
0,8 stk
Sitron

Chimichurri

4,5 fedd
Hvitløk
1,5 stk
Grønn chili
0,8 potte
Persille
3 ss
Eplecidereddik
1,5 dl
Olivenolje
0,4 ts
Tørket oregano
0,2 ts
Havsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Chimichurri: Ha hakket hvitløk og chili i en bolle. Tilsett hakket persille og rør sammen. Ha i eplecidereddik, olivenolje, oregano og salt, og bland godt sammen. La sausen stå minst 1 time i kjøleskap før servering.

Trinn 2

Grill kotelettene på sterk direkte varme på begge sider til de har fått en fin farge. Flytt dem så til indirekte varme, legg på lokk og grill videre til kotelettene er ferdige.

Tips og råd:

Trinn 3

Rissalat: Kok risen etter anvisning på pakken og vend inn bønner, mais og hakket paprika. Smak til med litt god olivenolje og salt.

Trinn 4

Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann og skjær sitron i båter.

Trinn 5

Server til de grillede kotelettene med rissalat, kokte brokkolibuketter, chimichurri og sitronbåter.

Prøv også