Snurrer med mandelkrem og sjokolade

15 ingredienser
99 planlagt
Snurrer med mandelkrem og sjokolade
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne bolledeigen skal fylles en en nydelig mandelkrem og hakket sjokolade. Her snakker vi bakst på sitt beste.

Ingredienser

Snurrer

0,5 pakke
Fersk gjær
2 ts
Kardemomme
2 dl
Melk
1 stk
Egg
1 stk
Egg til pensling
450 g
Hvetemel
50 g
Sukker
0,5 ts
Salt
75 g
Smør, romtemperert

Mandelkrem

100 g
Mandelmel
2 stk
Egg
5 dråpe
Romessens
75 g
Hakket sjokolade
100 g
Smør, romtemperert
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Snurrer: I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30-35 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Om du har en kitchenAid maskin så bruk hastighet 2. Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør i terninger. Jeg pleier å dra ned deig fra eltekroken før jeg tilsetter smør slik at det fordeler seg fint i deigen. Når du har tilsatt alt smøret så skal deigen elte i 15 minutter på hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er altså alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så pliis ikke skip denne prosessen. Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig. (lag fyllet mens deigen hever) Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel. Smør fyllet utover (det er digg med mye fyll) Strø hakket sjokolade over. Rull deigen sammen til en stor og stram pølse og kutt i 12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm (min er 33 x 22,9 cm). Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at snurrene har blitt store og fine. Pensle med egg og stek på 180 varmluft grader i ca. 15-18 minutter. Lag en enkel melisglasur ved å blande sammen melis og litt vann. Smør over bollene.

Trinn 2

Mandelkrem: Pisk smør og sukker i noen minutter og ha i mandlene. Pisk litt til før du tilsetter eggene og romessens. Pisk alt til en jevn og fin masse. Sett til side. Fortsett med bolledeigen.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/