Snitzel med ertepuré og grov potet- og gulrotmos

Tidsbruk 40 minutter
19 ingredienser
1533 planlagt
Snitzel med ertepuré og grov potet- og gulrotmos
Legg oppskrift
i handlelapp
En sprø klassiker fra Wien! Med tynnskåret svinefilet får du perfekt tykkelse på snitzlene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potet- og gulrotmos

500 g
Poteter, løsvekt
2 stk
Gulrøtter
1 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Egg

1 stk
Egg
1 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Mel- og nøtteblanding

40 g
Pistasjnøtter
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Svinefilet

384 g
Tynnskåret svinefilet
2 ss
Smør

Ertepuré

1 stk
Sjalottløk
1 pose
Erter, frosne
1,5 dl
Melk
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Smør

Server med

1 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell poteter og gulrøtter. Del potetene i fire og gulrøttene i biter. Kok potetene i ca. 15 minutter. La gulrøttene koke med de siste 10 minuttene.

Trinn 2

Hell av vannet og mos med en sleiv eller potetstapper til en grov mos sammen med melken. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Knekk egget i en vid bolle og visp inn en spiseskje vann. Hakk pistasjnøttene og bland dem med mel på en tallerken. Krydre med salt og pepper. Vask og børst sitronen i lunkent vann.

Trinn 4

Smelt smør i en stekepanne. Vend svinefiletene i egg og deretter i mel- og nøtteblandingen. Stek i 90 sekunder på hver side på middels varme. Sett til side.

Trinn 5

Finhakk løken og stek den i ett minutt i den samme pannen. Tilsett erter og vann. Kok opp og la koke i 3-4 minutter. Tilsett melk og smør og kjør til fin puré i en blender eller med en stavmikser.

Trinn 6

Server snitzlene med ertepuré, grov potetog gulrotmos, revet sitronskall og sitronbåter.

Det lille ekstra

Server gjerne med hakket kruspersille og kapers. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.