Snøegg med vaniljesaus og granateple

Tidsbruk 45 minutter
8 ingredienser
32 planlagt
Snøegg med vaniljesaus og granateple
Legg oppskrift
i handlelapp
En delikat dessert med en fascinerende, luftig konsistens. Lager du vaniljesausen for hånd, må du huske å ta vare på eggeplommene når du lager snøegg. Bruk ferdig vaniljesaus dersom du vil gjøre det enkelt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Snøegg

4,5 stk
Egg
0,8 klype
Salt
75 g
Sukker
0,8 l
H-melk

Vaniljesaus

93,8 g
Sukker
0,8 stk
Vaniljestang
3,8 dl
H-melk

Granateple

0,8 stk
Granateple

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Pisk eggehviter (6 stk pr. 100 g sukker) sammen for hånd sammen med en klype salt. Tilsett halvparten av sukkeret når det begynner å stivne og pisk videre til en fast og glatt konsistens. Husk å ta vare på eggeplommer til vaniljesausen.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp melken sammen med resten av sukkeret i en vid kjele. Form marengsen med en stor skje til runde topper. Legg dem i den varme melken og la dem trekke i ca. 7 minutter på hver side. Melken skal ikke koke! Pass på at de ikke kleber seg sammen. Vend på toppene slik at de blir gjennomtrukket på begge sider.

Trinn 3

Trinn 3

Vaniljesaus: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør sammen eggeplommer (5 stk pr. 125 g sukker), sukker og vaniljefrø. Kok opp melken og hell den i eggeblandingen under omrøring.

Trinn 4

Trinn 4

Ha blandingen i en kasserolle og varm langsomt opp til blandingen tykner under konstant omrøring. Rens granateplet. Server snøeggene med vaniljesaus og granateplekjerner.