Smashed Potatoes

Tidsbruk 105 minutter
8 ingredienser
515 planlagt
Smashed Potatoes
Legg oppskrift
i handlelapp
Kokte, halvknuste, ovnsbakte og sprø. Topp med dine favorittkrydder!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

2 kg
Poteter, løsvekt
3 ss
God olivenolje
3 klype
Salt
3 klype
Nykvernet pepper

Topping

4 fedd
Skrelte hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Sitron, skallet
1 neve
Frisk rosmarin

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180° C. Kok potetene i ca. 8 minutter. Ta gryten med potetene av kokeplaten og sil av vannet. Hell olivenolje over potetene, tilsett salt og pepper og bland godt sammen. Legg potetene på et stekebrett og bak i ovnen i 30-40 minutter.

Trinn 2

Ta potetene ut av ovnen og sett stekebrettet på kjøkkenbenken. Bruk en liten gryte og grovknus potetene til de har ca 1-1,5 cm tykkelse. Hell over mer olivenolje og tilsett mer salt og pepper.

Trinn 3

Nå kan du toppe potetene med det du måtte ha av skrelte hvitløkfedd, friske urter som timian eller rosmarin, fersk chili eller revet sitrus-skall. Ha potetene i ovnen igjen i ca. 45 minutter, til de er brune og sprø. Hvis de ikke har fått nok farge, kan du sette opp varmen til 240°. Pass godt på potetene slik at de får en fin farge men ikke blir brent.

Prøv også