Smør med soyasaus og koriander

10 ingredienser
35 planlagt
Smør med soyasaus og koriander
Legg oppskrift
i handlelapp
Et nydelig balansert smør med en asiatisk tvist. Ingefær, soyasaus, lime og koriander sørger for deilig friskhet som passer perfekt til kylling, fisk og grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
2 ss
Søt soyasaus (Ketjap manis)
2 ss
Soyasaus
2 ts
Revet ingefær
1 fedd
Hvitløk (revet)
1 stk
Rød chili (hakket)
1 ss
Lime
1 dl
Frisk koriander (hakket)
200 g
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

Trinn 2

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Trinn 3

Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

Trinn 4

Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

Skjær smøret i skiver og server til grillmat.