Smør med karri og ingefær

9 ingredienser
47 planlagt
Smør med karri og ingefær
Legg oppskrift
i handlelapp
Et supergodt smør som passer perfekt til grillet fisk og kylling. Denne oppskriften faller i smak hos de aller fleste!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
0.5 ss
Hakket løk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Eple i små terninger
2 ts
Revet ingefær
200 g
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Karri

Slik gjør du

Trinn 1

Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

Trinn 2

Fres hakket løk, hvitløk og eple i solsikkeolje i tre minutter. Tilsett ingefær og karri og fres i ett minutt. Avkjøl.

Trinn 3

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Trinn 4

Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

Trinn 5

Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

Skjær smøret i skiver og server til grillmat.