Smörgåstårta

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
46 planlagt
Smörgåstårta
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Smørbrød-ekstravaganse! Smörgåstårta er en ekte, svensk 70-tallsfavoritt med røtter tilbake til 1940-årene. Serveres gjerne til lunsj eller ved selskapeligheter, men denne retten er mer enn mettende nok til middag også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Reker frosne løsvekt Godehav
1 stk
Røkt laks skivet, Godehav
0,5 stk
Gourmetloff Mesterbakeren
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Agurk
1 stk
Sitron
1 potte
Dill, liten
3 dl
Solsikkeolje REMA 1000
1 ts
Dijon sennep

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin rekene på en avis eller på kjøkkenpapir.

Trinn 2

Trinn 2

Bruk en blender eller visp og bland egg (halvparten) og sennep. Spe med solsikkeolje, litt etter litt, mens majonesen tykner. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Bland halvparten av rekene og halvparten av majonesen til en rekesalat. Tilsett litt finhakket dill.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær vekk skorpen på loffen og skjær brødet i to på langs.

Trinn 5

Trinn 5

Legg rekesalaten på den ene skiven og legg den andre på toppen. Smør resten av majonesen i et tynt lag rundt hele brødet med slikkepott.

Trinn 6

Trinn 6

Høvle agurk i lange strimler med en skreller eller ostehøvel. Bruk noen agurkstrimler som dekor rundt kaken.

Trinn 7

Trinn 7

Legg resten som en fin salat på toppen av tårtan. Pynt videre med resten av rekene, røkelaks, kokt egg i båter, dill og sitronskiver. smörgåstårtan kan godt lages på forhånd, men gjør den siste pyntingen rett før servering.

Serveringsforslag

Det kan ikke bli for mye pynt på en smörgåstårta, alt er lov!