Skreigryte med skalldyr og eplesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Fisk på grillen Skreigryte med skalldyr og eplesaus

Skreigryte med skalldyr og eplesaus

5.0 i snitt
Skreigryte med skalldyr og eplesaus
Havets frukter i en sødmefull eplesaus!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 dl
Eplejuice
2 dl
Vann

Skreigryte

500 gr
Skreifilet uten skinn
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre
2 dl
Fløte
1 ss
Maizena
170 gr
Reker i lake
2 ss
Hakket gressløk
2 ss
Hakket sylteagurk
200 gr
Blåskjell
1 ts
Salt

Poteter

500 gr
Mandelpoteter

Smak til med

0.5 stk
Sitron
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell gulrøttene, rens purren og kutt i skiver. Ha grønnsakene i kjelen med kraft, tilsett fløte og kok opp. La småkoke til grønnsakene er knapt møre. Jevne med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Tilsett reker, hakket sylteagurk og finhakket gressløk. Smak til med litt sukker og evt. noen dråper presset sitron.

  2. Trinn 2

    Kok opp vann, eplejuice, litt av rekelaken og salt i en kjele. Kutt fisken i 5 cm store terninger og ha dem i kjelen. Kok opp og la trekke i 2 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Behold kraften.

  3. Trinn 3

    Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du banker på dem og evt. skjell som er skadet. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett litt hvitvin eller kraft. Ha i blåskjellene, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter. Kast de som evt. ikke har åpnet seg.

  4. Trinn 4

    Ha den dampede skreien i reke- og grønnsaksgryten og topp med dampede blåskjell. Server med kokte mandelpoteter.