Skrei med sandefjordsmør

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
236 planlagt
Skrei med sandefjordsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en virkelig klassiker! Fisken skal serveres på varme tallerkener i samme øyeblikk som den er klar, så det er viktig å ha tilbehøret klart før dette.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

0,8 kg
Skreifilet
2,3 l
Vann
3 stk
Laurbærblad
0,8 ts
Hel sort pepper
0,8 stk
Løk
135 g
Salt

Sandefjordsmør

187,5 g
Meierismør
0,4 dl
Fløte
1,5 ss
Persille
1,5 ts
Sitronsaft

Poteter

300 g
Poteter

Garnityr

1,5 stk
Sitron
1,5 ss
Persille
1,5 ts
Sitronsaft

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok poteter. Kutt skreifileten i serveringsstykker. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i 180 g salt pr. 3 liter vann. Tilsett laurbær, hel pepper og løk i skiver. Når vannet koker legges fiskestykkene forsiktig i. Trekk kjelen av varmen og sett på lokk. La fisken trekke i 10 minutter.

Tips og råd: Skreien

Trinn 3

Trinn 3

Sandefjordsmør: Kok opp fløten. Skjær kaldt smør i terninger og visp inn én og én terning slik at sausen ikke sprekker. Visp til du får en tykk og fin saus. Tilsett hakket persille og smak til med presset sitron.

Trinn 4

Løft skreien forsiktig ut av vannet og legg på fat. Server med kokte poteter, Sandefjordsmør, sitronbåter og persille.

Serveringsforslag

Bruk en fiskeøse til å løfte ut hele kokte fiskestykker, så går de ikke i stykker.