Skrei med fennikelsalat, hvitløkspuré og soyasaus

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
387 planlagt
Skrei med fennikelsalat, hvitløkspuré og soyasaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Delikate stykker av skrei som flaker seg, servert med hvitløkspuré, fennikelsalat og soyasmør; enkelt som bare det – men likevel noe av det aller beste du kan lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Skrei

450 g
Skrei
0,8 ts
Havsalt
1,5 ss
Solsikkeolje

Fennikelsalat

0,8 stk
Fennikel
1,5 ss
Olivenolje
0,4 stk
Presset sitron
0,8 ss
Hakket gressløk

Hvitløkspuré

112,5 g
Mandelpotet
1,5 dl
Melk
1,5 fedd
Hvitløk
37,5 g
Smør

Soyasaus

75 g
Smør
1,5 stk
Sjalottløk
3 ss
Soyasaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tørrsalt skreien med havsalt i 20 minutter. Skyll og tørk fisken.

Tips og råd: Skreien

Trinn 2

Trinn 2

Stek fisken i solsikkeolje i 3 minutter på den ene siden, snu fisken og la den ettersteke til den er ferdig og flaker seg lett.

Trinn 3

Trinn 3

Finsnitt fennikel og legg skivene i isvann. Rett før servering – tørk fennikelen, bland inn olivenolje, og smak til med presset sitron, salt og pepper. Ha finsnittet gressløk over.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og kok mandelpotetene møre i usaltet vann, hell av vannet og mos dem. Kok opp melk, knus to fedd hvitløk og bland det i melken. Bland det inn i de moste potetene, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Brun smøret og skum av toppen. Tilsett finhakket sjalottløk og soyasaus. Denne sausen skal ikke koke eller piskes. Varm den forsiktig opp rett før servering.

Serveringsforslag

Du kan godt bruke andre urter, f.eks. persille, estragon eller koriander.