Hopp til innhold

Sennepsgratinert påskeskinke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
47 planlagt
Sennepsgratinert påskeskinke
Skinkestek er noe hele familien liker, samtidig som det er noe av det enkleste du kan servere til påske. Varm skinken med deilig sennepsglasur og server med en klassisk waldorfsalat.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Skinke m/sennepsglasur

1 stk
Lettrøkt skinke
1 dl
Pølsesennep
1 dl
Fransk Dijonsennep/sterk sennep
2 stk
Eggeplomme
1 dl
Honning
1 dl
Griljermel

Waldorfsalat

2 stk
Grønne epler
2 stang
Stangselleri
150 gr
Druer
50 gr
Valnøtter
2 dl
Seterrømme
1 dl
Majones
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Worcestershire
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Del epler og selleri i 1 cm terninger og tilsett grovt hakkede valnøtter. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, wostershiresauce, sukker og salt, og bland godt. La salaten trekke i ½ timer før servering.

Trinn 2

Varm ovnen til 180 grader (varmluft). Pakk ut den kokte påskeskinken av posen og skjær av det meste av fettet på kjøttet. La det gjenstå ca. to millmeter.

Trinn 3

Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Smør sennepsglasuren på kjøttet og stek skinken i 25 minutter til glasuren er gyllenbrun.

Trinn 4

Skjær skinken i skiver og server waldorfsalat til. Saften fra salaten fungerer som kremsaus til skinken. Skjær skinken i skiver og server waldorfsalat til. Saften fra salaten fungerer som kremsaus til skinken.

Tips

Server gjerne påskeskinke med kokte poteter til.