Skinkestek med kremede grønnsaker

Tidsbruk 80 minutter
11 ingredienser
330 planlagt
Skinkestek med kremede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Samle slekta! Skinkestek er kanskje søndagsmiddagen fremfor noen. En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Surret skinkestek ca 1 kg Nordfjord
2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
200 g
Champignon
1 stk
Matfløte Tine
500 g
Poteter
3 ss
Smør
5 fedd
Hvitløk
2 ts
Dijon sennep
1 klype
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Gni steken inn med salt og pepper og brun den godt i smør i en panne.

Trinn 2

Trinn 2

Legg den over i en ildfast form. Skrell og kutt grønnsakene i store biter og brun dem i samme panne som steken sammen med hele hvitløksfedd. Fordel grønnsaker og hvitløk rundt steken i formen. Sett et steketermometer midt i steken. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen er ca. 70°C, ca 1 time (kan variere fra ovn til ovn).

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut steken og la den hvile. Hell fløten over grønnsakene og stek videre til fløten koker.

Trinn 4

Trinn 4

Smak så til med timian, salt og pepper. Skjær steken i skiver og legg skivene over grønnsakene. Server med kokte poteter og dijon sennep.