Skalldyrsaus

11 ingredienser
9 planlagt
Skalldyrsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Ta vare på rekeskallet og lag denne sausen som er svært god til hvit fisk, skalldyr og pastaretter med sjømat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 g
Hummerskall og rekeskall
2 stk
Finhakket champignon
0,5 stk
Finhakket løk
2 ss
Finhakket fennikel
1 ts
Paprikapulver
2 dl
Matfløte
0,5 ts
Maizena
3 ss
Rapsolje
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk eller knekk hummer- og rekeskall i små biter. Stek skall, sopp, løk og fennikel i olje i 5-7 minutter, mens du stadig rører, så det ikke blir brent.

Trinn 2

Ha i paprikapulver, matfløte og 1,5 dl vann og kok i 15 minutter. Sil sausen. Rør inn maisenna og kok opp. Smak til med salt, pepper, og eventuelt mer krydder.