Skalldyrsalat med avocadomos

Tidsbruk 40 minutter
24 ingredienser
150 planlagt
Skalldyrsalat med avocadomos
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne skalldyrssalaten består av en rekke ulike ingredienser – både syrlige, sødmefulle, friske og spicy. Resultatet er en herlig smakssymfoni.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ananassalsa

0,2 stk
Ananas
0,8 stk
Rød chili
0,8 stk
Lime
0,2 potte
Mynte
0,8 ss
Sesamolje

Avokadomos

1,5 stk
Modne avokado
0,8 stk
Lime, saft
0,4 stk
Rød chili
0,4 potte
Koriander
0,4 dl
Crème fraîche
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Skalldyr

0,8 kg
Reker
0,4 kg
Ferske blåskjell
0,8 stk
Liten løk
0,8 dl
Hvitvin

Salat

0,4 stk
Grønn lollosalat
0,4 dl
Olivenolje
0,4 stk
Sitron
0,8 kurv
Cherrytomater
0,4 potte
Dill
1,5 stk
Baguetter
0,2 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ananassalsa: Skrell ananasen og kutt den i små terninger. Bland med hakket chili, limesaft, finrevet limeskall, hakket mynte og sesamolje. La salsaen trekke i noen timer.

Trinn 2

Avokadomos: Bruk spisemodne avokadoer. Del dem i to og ta ut steinene (ta vare på dem). Skrap ut avokadokjøttet og mos det med en visp sammen med limesaft, hakket chili, hakket koriander og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. oppbevar mosen i en tett plastpose sammen med steinene, som forhindrer at mosen oksiderer og blir mørk.

Trinn 3

Rens rekene. Vask blåskjellene og kast knuste skjell. varm en kjele med finhakket løk og ha i skjellene sammen med hvitvin. Damp dem i 2 minutter til de åpner seg (kast skjell som ikke åpner seg). Rens ut blåskjellkjøttet og anrett det sammen med rekene på serveringsfatet.

Trinn 4

Riv salaten i biter og vask den i kaldt vann. Sentrifuger/tørk salaten og bland med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Legg salaten på serveringsfatet sammen med små tomater, ananassalsa og avokadomos. pynt med dill. Server stekte baguetter til.

Serveringsforslag

Server gjerne med cocktaildressing.