Stekte kamskjell med mangosalsa
Kamskjell er en av de flotteste råvarene vi har! Med mango, chili, ingefær og soya blir dette en asiatisk måte å servere dem på. Ikke stek kamskjellene så lenge at de blir tørre – det er bare godt om de har en rå kjerne.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place kamskjell
-
Trinn 2
Mise en place soyasirup.
-
Trinn 3
Del kamskjellene i to på langs og ha på salt og pepper. Stek kamskjellene med innsiden ned i litt solsikkeolje på høy varme til de får en gyllenbrun skorpe. Legg dem på et brett og ha over olivenolje og litt revet skall av vasket lime og sitron. Rett før servering kan skjellene varmes i ovnen i 1 minutt på 180C.
-
Trinn 4
Kok inn soyasaus, revet ingefær og sukker til sirup. Smak til med sitron.
-
Trinn 5
Mise en place mangosalsa. Skjær mangoen i terninger. Bland sirup og olivenolje med finhakket chili og koriander. Smak til med limesaft, salt og nykvernet sort pepper. Vend dressingen forsiktig inn i mangoterningene. Server kamskjellene med mangosalsa og soyasirup.
-
Trinn 6