Hopp til innhold

Scampispyd med ananas- og tomatsaus

3.0 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
56 planlagt
Scampispyd med ananas- og tomatsaus

Smaker av ingefær, chili og fishsauce gir denne forretten et asiatisk preg.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Scampispyd

225 gr
XL Scampi uten skall
4 stk
Grillspyd
0.5 ss
Revet ingefær
1 stk
Rød chili
1.5 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Ananas- og tomatsaus

0.5 stk
Løk
1.5 fedd
Hvitløk
1.5 stk
Tomater
0.3 stk
Ananas
1 stk
Lime
0.3 dl
Solsikkeolje
0.3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Fishsauce
0.5 ss
Sukker

Pynt med

0.5 pk
Rucculasalat

Slik gjør du

Trinn 1

Tin scampiene. Hvis du har kjøpt scampi med skall, skrell dem som reker, men la litt av haleskallet sitte på. Lag et lite snitt i ryggen, ta ut den sorte tarmen.

Trinn 2

Bland scampiene med revet ingefær, hakket chili, hvitløk, salt og pepper. Tre dem på grillspyd, fordelt på spyd.

Trinn 3

Ananas- og tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og skjær ananas og tomater i terninger. Fres løk og hvitløk sammen med olje i 3 minutter. Tilsett ananas, tomater, vann, fishsauce, sukker og limesaft og la sausen småkoke i 5 minutter.

Trinn 4

Stek scampien 2 minutter på hver side i en stekepanne med olje og server sammen med sausen, kald eller varm. Pynt med ruccula.