Scampispyd med ananas- og tomatsaus
Smaker av ingefær, chili og fishsauce gir denne forretten et asiatisk preg.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin scampiene. Hvis du har kjøpt scampi med skall, skrell dem som reker, men la litt av haleskallet sitte på. Lag et lite snitt i ryggen, ta ut den sorte tarmen.
-
Trinn 2
Bland scampiene med revet ingefær, hakket chili, hvitløk, salt og pepper. Tre dem på grillspyd, fordelt på spyd.
-
Trinn 3
Ananas- og tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og skjær ananas og tomater i terninger. Fres løk og hvitløk sammen med olje i 3 minutter. Tilsett ananas, tomater, vann, fishsauce, sukker og limesaft og la sausen småkoke i 5 minutter.
-
Trinn 4
Stek scampien 2 minutter på hver side i en stekepanne med olje og server sammen med sausen, kald eller varm. Pynt med ruccula.