Hopp til innhold

Rød curry med scampi og kamskjell

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
251 planlagt
Rød curry med scampi og kamskjell

Selv om rød curry er en gjenganger på menyer i Thailand, er denne luksusvarianten med skalldyr sjeldnere.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

4 dl
Jasminris

Gryte

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Mango
1 boks
Kokosmelk
1 stk
Rød chili
2 ss
Red curry paste
2.5 dl
Buljong
400 gr
Kamskjell
500 gr
Scampi

Tilsett

1 stk
Lime

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og rens scampi og kamskjell. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøtter og mango i terninger. Kok opp kokosmelken i en vid kasserolle. Tilsett red curry paste og finhakket chili. Bland godt og tilsett buljongen. Kok opp og tilsett gulrotterningene. La småkoke til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.

Trinn 3

Ha i kamskjell, scampi og mango og kok videre til scampien er gjennomkokt, ca. 3 minutter.

Trinn 4

Tilsett presset lime. Server retten med kokt ris.

Topp gjerne retten med frisk basilikum.