Grillspyd med scampi og avokadosalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Scampi Grillspyd med scampi og avokadosalat

Grillspyd med scampi og avokadosalat

3.5 i snitt
Grillspyd med scampi og avokadosalat
Grillede scampi med avokadosalat og sesamdressing. Retten er inspirert av det asiatiske kjøkken og passer perfekt til grillfesten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Argentinske villreker med skall (ev. scampi)
1 stk
Lime (saften)
1 ss
Ingefær (hakket)
4 fedd
Hvitløk (finhakket)
2 stk
Chili (hakket)
1 potte
Koriander
1 ts
Salt

Avocadosalat

2 stk
Avokado (i terninger)
1 kurv
Cherrytomater
2 stk
Rødløk
0.3 stk
Agurk
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Lime (saften)
3 neve
Mynte (grovhakket)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Sesamdressing

0.5 dl
Soyasaus
0.5 dl
Kejap manis (søt soyasaus)
2 ss
Lime (saften)
1 ts
Ingefær (revet)
1 ts
Chili
1 dl
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    For å lage avocadosalaten: Del grønnsakene i like store biter og ha de i en bolle med olivenolje, limesaft, salt, pepper og frisk mynte. Bland sammen og la salaten marineres i 10 minutter før servering.

    For å lage sesamdressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull saus.

  2. Trinn 2

    Behold skallet på og tre de tinte kjempereker eller scampi på grillspydene. 6–8 stk. passer fint per person.

  3. Trinn 3

    Bland sammen olje og krydder uten koriander og smør på grillspydene.

    Grill spydene på sterk varme på direkte grill i 2–3 minutter på hver side.

  4. Trinn 4

    Anrett på fat med masse grovhakket koriander, avocadosalat, sesamdressing og gjerne kokt ris.