Grillspyd med scampi og avokadosalat

3.6 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
22 ingredienser
319 planlagt
Grillspyd med scampi og avokadosalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillede scampi med avokadosalat og sesamdressing. Retten er inspirert av det asiatiske kjøkken og passer perfekt til grillfesten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Argentinske villreker med skall (ev. scampi)
1 stk
Lime (saften)
1 ss
Ingefær (hakket)
4 fedd
Hvitløk (finhakket)
2 stk
Chili (hakket)
1 potte
Koriander
1 ts
Salt

Avocadosalat

2 stk
Avokado (i terninger)
1 kurv
Cherrytomater
2 stk
Rødløk
0.3 stk
Agurk
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Lime (saften)
3 neve
Mynte (grovhakket)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Sesamdressing

0.5 dl
Soyasaus
0.5 dl
Kejap manis (søt soyasaus)
2 ss
Lime (saften)
1 ts
Ingefær (revet)
1 ts
Chili
1 dl
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

For å lage avocadosalaten: Del grønnsakene i like store biter og ha de i en bolle med olivenolje, limesaft, salt, pepper og frisk mynte. Bland sammen og la salaten marineres i 10 minutter før servering.

For å lage sesamdressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull saus.

Trinn 2

Behold skallet på og tre de tinte kjempereker eller scampi på grillspydene. 6–8 stk. passer fint per person.

Trinn 3

Bland sammen olje og krydder uten koriander og smør på grillspydene.

Grill spydene på sterk varme på direkte grill i 2–3 minutter på hver side.

Trinn 4

Anrett på fat med masse grovhakket koriander, avocadosalat, sesamdressing og gjerne kokt ris.