Hopp til innhold

Grillspyd med scampi og avokadosalat

3.8 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
22 ingredienser
324 planlagt
Grillspyd med scampi og avokadosalat
Grillede scampi med avokadosalat og sesamdressing. Retten er inspirert av det asiatiske kjøkken og passer perfekt til grillfesten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Argentinske villreker med skall (ev. scampi)
1 stk
Lime (saften)
1 ss
Ingefær (hakket)
4 fedd
Hvitløk (finhakket)
2 stk
Chili (hakket)
1 potte
Koriander
1 ts
Salt

Avocadosalat

2 stk
Avokado (i terninger)
1 kurv
Cherrytomater
2 stk
Rødløk
0.3 stk
Agurk
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Lime (saften)
3 neve
Mynte (grovhakket)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Sesamdressing

0.5 dl
Soyasaus
0.5 dl
Kejap manis (søt soyasaus)
2 ss
Lime (saften)
1 ts
Ingefær (revet)
1 ts
Chili
1 dl
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

For å lage avocadosalaten: Del grønnsakene i like store biter og ha de i en bolle med olivenolje, limesaft, salt, pepper og frisk mynte. Bland sammen og la salaten marineres i 10 minutter før servering.

For å lage sesamdressing: Bland alle ingrediensene til en smakfull saus.

Trinn 2

Behold skallet på og tre de tinte kjempereker eller scampi på grillspydene. 6–8 stk. passer fint per person.

Trinn 3

Bland sammen olje og krydder uten koriander og smør på grillspydene.

Grill spydene på sterk varme på direkte grill i 2–3 minutter på hver side.

Trinn 4

Anrett på fat med masse grovhakket koriander, avocadosalat, sesamdressing og gjerne kokt ris.