Hopp til innhold

Grillede scampi på kokosris

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
198 planlagt
Grillede scampi på kokosris

Go get `em tiger! Tigerreker kalles scampi her i landet, men bestiller du scampi i utlandet får du sjøkreps på bordet. Kreps eller reke – denne skalldyr-retten smaker fantastisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Frosne eller ferdigkokte scampi
3 dl
Middagsris
1 stk
Løk
2 stk
Fennikel
1 stk
Rød chili
1 boks
Kokosmelk
1 stk
Lime
3 ss
Olivenolje
2 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og rens scampi. Kok ris med litt salt og olivenolje.

Trinn 2

Ha olivenolje, salt og pepper på scampiene og grill dem i tørr varm panne eller på spyd over grillen.

Trinn 3

Hakk løk og fennikel i terninger og finhakk chili og hvitløk. Stek alt i olivenolje på middels varme i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Skru opp varmen og tilsett kokosmelk og kokt ris. Bland og smak til med limesaft, salt og kajennepepper. Anrett scampiene på kokosrisen og server!

Her er det godt med litt frisk salat og finhakket koriander.