Fullkornsrisotto med scampi og squash
Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).
-
Trinn 2
Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.
-
Trinn 3
Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.
Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.