Fullkornsrisotto med scampi og squash | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Scampi Fullkornsrisotto med scampi og squash

Fullkornsrisotto med scampi og squash

2.8 i snitt
Fullkornsrisotto med scampi og squash

Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Scampi

500 gr
Scampi (fryste, rå med skall)

Fullkornsrisotto

4 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønn paprika
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Squash
2 pose
Fullkornsris
3 ss
Olivenolje
2 terning
Hønsebuljong
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0.5 stk
Sitron
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).

  2. Trinn 2

    Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.

  3. Trinn 3

    Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.

Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.