Hopp til innhold

Fullkornsrisotto med scampi og squash

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
245 planlagt
Fullkornsrisotto med scampi og squash

Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Scampi

500 gr
Scampi (fryste, rå med skall)

Fullkornsrisotto

4 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønn paprika
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Squash
2 pose
Fullkornsris
3 ss
Olivenolje
2 terning
Hønsebuljong
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0.5 stk
Sitron
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).

Trinn 2

Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.

Trinn 3

Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.

Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.