Hopp til innhold

Burrito med scampi og sweet chili

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
182 planlagt
Burrito med scampi og sweet chili

Lag street food inspirert av det du får servert i London – eller Mexico City! Burrito med scampi passer like godt hverdag som helg.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris og mais

1.5 dl
Middagsris eller jasminris
1 boks
Mais

Fyll

1 stk
Rød chili
1 stk
Rødløk 4-pk
2 stk
Tomater
270 gr
Ferdigkokt scampi
1 ts
Spisskummen
6 ss
Sweet chilisaus
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skrell og hakk rødløk og finhakk chili. Kutt tomatene i terninger. Del scampiene i fire. Ha litt olje i en middels varm stekepanne og stek løk og chili til løken er blank og myk. Ha i tomater og spisskummen og stek i 4-5 minutter. Tilsett scampi og sweet chilisaus og smak til med salt og pepper. La trekke i et par minutter. Løft det ut av pannen og sett til side.

Trinn 3

Hell vannet av maisen. Ha maisen i en varm og tørr stekepanne og stek den til den har fått fin bruning. Ta maisen ut av stekepannen, og sett til side.

Trinn 4

Varm tortillas i en tørr stekepanne. Fyll med scampiblandingen, ris og mais og rull sammen.

Det lille ekstra

Server gjerne med hjemmelaget guacamole! Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.