Hopp til innhold

Ristede kamskjell med sellerikrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
24 ingredienser
21 planlagt
Ristede kamskjell med sellerikrem
Sellerirot og kamskjell er en fantastisk smakskombinasjon!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Basilikumvinaigrette

0.5 potte
Basilikum
0.1 dl
Eplecidereddik
1 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Marinert sopp

150 gr
Sopp
1.5 stk
Sjalottløk
0.5 stk
Sitron
1 ss
Hakket persille
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Sellerirotkrem

100 gr
Mandelpotet
0.5 dl
Melk
150 gr
Sellerirot
0.5 dl
Fløte
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Ristede kamskjell

400 gr
Kamskjell
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rød chili
1 klype
Pepper
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ristede kamskjell: Varm en stor stekepanne og ha i olje. Krydre kamskjellene med salt og pepper og stek dem i 30 sekunder på hver side. Tilsett finhakket hvitløk og chili i pannen og stek i 1 minutt til.

Trinn 2

Marinert sopp: Del soppen i biter på 1 x 1 cm. Varm oljen i en panne og fres soppen til vannet er fordampet. Tilsett strimlet sjalottløk og fres til løken blir myk. Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft og sett kaldt. Bland inn hakket persille like før servering.

Trinn 3

Sellerirotkrem: Skrell sellerirot og mandelpoteter og del i biter. Ha bitene i en kjele med melk og vann til det dekker. Kok i 20 minutter til alt er mørt. Sil av kokevannet og kjør i mikser med fløte til puré. Smak til med salt og pepper. Hold sellerikremen lun til servering.

Trinn 4

Basilikumvinaigrette: Ha basilikum, eddik og olje i en mikser og kjør til en grønn olje. Smak til med salt og pepper.

Tin kamskjellene dagen før og legg dem på et håndkle slik at væsken suges opp.