Ristede kamskjell med sellerikrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ristede kamskjell: Varm en stor stekepanne og ha i olje. Krydre kamskjellene med salt og pepper og stek dem i 30 sekunder på hver side. Tilsett finhakket hvitløk og chili i pannen og stek i 1 minutt til.
-
Trinn 2
Marinert sopp: Del soppen i biter på 1 x 1 cm. Varm oljen i en panne og fres soppen til vannet er fordampet. Tilsett strimlet sjalottløk og fres til løken blir myk. Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft og sett kaldt. Bland inn hakket persille like før servering.
-
Trinn 3
Sellerirotkrem: Skrell sellerirot og mandelpoteter og del i biter. Ha bitene i en kjele med melk og vann til det dekker. Kok i 20 minutter til alt er mørt. Sil av kokevannet og kjør i mikser med fløte til puré. Smak til med salt og pepper. Hold sellerikremen lun til servering.
-
Trinn 4
Basilikumvinaigrette: Ha basilikum, eddik og olje i en mikser og kjør til en grønn olje. Smak til med salt og pepper.
Tin kamskjellene dagen før og legg dem på et håndkle slik at væsken suges opp.