Skalldyr- og laksesalat med avokado | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Reker Skalldyr- og laksesalat med avokado

Skalldyr- og laksesalat med avokado

5.0 i snitt
Skalldyr- og laksesalat med avokado
Det er hyggelig å invitere gjester til fest på nyttårsaften. Men det er ikke alltid like hyggelig å tilbringe hele kvelden på kjøkkenet, uten og kose seg med gjestene. Her er en meny som du kan forberede mye av på forhånd.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Skalldyr og laksesalat med avokado og urtesalat

400 gr
Reker, frosne
400 gr
Argentiske, store reker
1 stk
Chili
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Krabbeskjell
400 gr
Laksefilet
2 ss
Sitronsaft
1 pk
Rucculasalat
2 ss
Hakket dill
1 potte
Gressløk
4 stk
Avokado
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sukker

Dill-sennepsdressing

1 dl
Hakket dill
1 stk
Lettrømme
1 dl
Søt-sterk sennep
2 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens reker fri for skall. Bland argentinske reker med olivenolje, hakket chili og hvitløk og salt.

  2. Trinn 2

    Krabbeskjellene tines og kjøttet has i en bolle.

  3. Trinn 3

    Laksefileten renses for skinn, brunt laksekjøtt og skjæres i 1 cm terninger. Blandes med olivenolje, sitronsaft, salt, sukker og hakket dill.

  4. Trinn 4

    30 min før gjestene setter seg til bords: Legg rensede reker og krabbe på tallerken sammen med terninger av laks. Del avokadoen i to og grav ut innmaten med en skje. Del avokadoen i skiver og anrett på tallerken.

  5. Trinn 5

    Pynt pent med rucculasalat og lange stenger med gressløk.

  6. Trinn 6

    Når gjestene sitter til bords: Stek de argentinske rekene i stekepanne ett minutt på hver side og legg dem på forretten sammen med dill-sennepsdressing.

  7. Trinn 7

    Dill-sennepsdressing: Bland alle ingrediensene på formiddagen og sett kaldt.