Marinerte reker med lime og koriander | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Reker Marinerte reker med lime og koriander

Marinerte reker med lime og koriander

3.5 i snitt
Marinerte reker med lime og koriander

Her får du reker og kinakål på asiatisk vis. Friskt, søtt, surt, salt og syrlig!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Reker

0.5 kg
Reker

Marinade

2 stk
Lime, saft
1 ss
Rød chili
1 ss
Sesamolje (kan sløyfes)
1.5 ss
Sukker
2 ss
Fiskesaus
2 ss
Solsikkeolje
0.5 dl
Hakket koriander

Kinakål

0.5 stk
Kinakål
1 ss
Soyasaus
3 ss
Solsikkeolje
2 fedd
Hvitløk

Topp med

3 ss
Ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tin og skrell rekene. Legg dem på et brett. Bland sammen limesaft, hakket chili, sesamolje, sukker, fiskesaus, hakket koriander og solsikkeolje til en marinade.

  2. Trinn 2

    Pensle rekene med marinaden og la de marinere i 30 minutter.

  3. Trinn 3

    Del kinakålen i store biter og fres den i solsikkeolje med hakket hvitløk. Tilsett østerssaus og la kålen surre i sausen i to minutter. Avkjøl. Anrett kinakålen på tallerken med de marinerte rekene, hell litt av marinaden på tallerkenen og dryss med ristet sesamfrø. Pynt med hele blader koriander.