Hopp til innhold

Grillspyd med villreker og mango

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
Grillspyd med villreker og mango
Grillspyd med villreker og mango er små, deilige grillspyd passer perfekt som snacks eller middag. Stek i pannen eller legg dem på grillen.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

400 gr
Rå scampi uten skall (frosne), eller villreker
4 ss
Extra Virgin Olivenolje REMA 1000
1 dl
Sweet chili saus
4 ss
Sesamfrø

Dipp

1 dl
Søt chilisaus
1 stk
Rød chili, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 ss
Ingefær, finrevet
0.5 stk
Lime, saft

Mangosalat

1 stk
Mango
1 pose
Spinat
1 pose
Sukkererter
1 stk
Rød paprika
0.5 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 potte
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Lag marinade ved å blande søt chilisaus og olje. Tre en og en scampi/villreke på små spyd. Legg på et brett og hell marinaden over. La stå i 20 min.

Trinn 2

Lag dipp: Finhakk chili og hvitløk. Finriv ingefær. Bland alle ingrediensene til dippen. 

 

Trinn 3

Lag mangosalat: Skjær mango i strimler. Gjør det samme med sukkererter, paprika og agurk. Bland inn spinat. Skjær rødløk i tynne skiver og strø over, sammen med koriander.

 

Trinn 4

Stek spydene i panne eller legg på grillen. De trenger kun varmes et par minutter. Strø sesamfrø over mens de er varme. 

 

Tips: Server gjerne med ris eller nystekt brød