Flautas med reker

Ta til hvete! Flautas er spansk for fløyte og refererer til formen på de avlange, crispy rullene av hvetetortillas. Tradisjonell flautas serveres med okse- eller kyllingkjøtt – med Sues oppskrift tar du den spennende sjøveien til smaken av Mexico.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180 ̊C. Skjær squash i tynne staver, ha på litt salt og la dem renne av i et dørslag i ca. 15 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir.
Trinn 2
Skjær 2/3 av hvitløk i tynne skiver og sil laken av rekene. Varm en panne med solsikkeolje og fres squash, hvitløk og spisskummen.
Trinn 3
Trekk pannen av varmen og bland inn rekene. Smak til med halvparten av limen, salt og kajennepepper.
Trinn 4
Guacamole: Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje. Grovhakk avokado og finhakk hvitløk og smak til med lime, salt og pepper. Server shrimp flautas med guacamole og isbergsalatblanding.
Trinn 5
Legg rekeblandingen midt på hver tortilla- lefse og pakk dem sammen. Legg dem på stekebrett med skjøten ned og pensle med olivenolje. Stek dem gylne i ovnen, snu et par ganger slik at de blir jevnt stekt.
Pynt gjerne med reddiker og server med salsa ranchera.