Eksotisk rekecocktail | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Eksotisk rekecocktail

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
Eksotisk rekecocktail
Lag en eksotisk rekecocktail som forrett til nyttårsmiddagen. Med friske innslag av frukt som mango, melon og pære, blir denne en fest for smaksløkene.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

600 gr
Argentinske villreker eller evt. scampi
1 stk
Chili, hakket
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Ingefær revet
1 ts
Salt
2 ss
Solsikkeolje
2 stk
Pærer
1 stk
Mango
2 stk
Avokado
2 ss
Limesaft
4 ss
Olivenolje
0.5 potte
Koriander
4 ss
Sesamfrø, ristede
1 stk
Baguette, frossen

Slik gjør du

Trinn 1

 

Trinn 2

Tin og skrell rekene. Bland med chili, hvitløk og ingefær.

Trinn 3

Varm en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek rekene i varm panne i ett minutt. Strø over salt og ha de over i en blandebolle.

Trinn 4

Rens pære, mango og avokado, og kutt i 1-2 cm tykke terninger. Ha det over i rekebollen og tilsett limesaft, olivenolje, grovhakket koriander og ristede sesamfrø. Bland forsiktig.

Trinn 5

Lag melbatoast: Skjær 2 mm tynne skiver av en halvfrossen baguett eller annet daggammelt brød. Legg på et stekebrett og stek ved 170 grader varmluft i ca. 5 minutter til de er lysebrune og sprø.

Trinn 6

Trinn 7

Anrett salaten i cocktailglass eller i en dyp tallerken. Pynt med melbatoast for å skape en sprø tekstur.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.