Krabbesuppe med tomat og ingefær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Krabbe Krabbesuppe med tomat og ingefær

Krabbesuppe med tomat og ingefær

4.0 i snitt
Krabbesuppe med tomat og ingefær

Denne krabbesuppen har en herlig smaksbalanse – salt, syrlighet, med god sødme og litt chili som varmer ekstra godt nå på høsten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Grovknuste krabbeklør
1 ss
Tomatpuré
3 dl
Kokosmelk
4 fedd
Hvitløk
25 gr
Ingefær
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulrot
0.5 potte
Koriander
1 stk
Fennikel
1 stk
Lime
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1 dl
Tørr hvitvin
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper
0.5 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør og solsikkeolje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tynne skiver hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær og fres på høy varme i ca. 1-2 minutter.

  2. Trinn 2

    Ha i grovknuste krabbeklør og fres i ca. 1 minutt til. Tilsett hvitvin og reduser nesten helt inn.

  3. Trinn 3

    Tilsett så kokosmelk, vann, tynne skiver av fennikel og gulrot og kok i ca. 10 minutter. Smak til med salt, sukker, pepper og lime. Server med hakket koriander.