Hopp til innhold

Krabbesuppe med tomat og ingefær

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
17 planlagt
Krabbesuppe med tomat og ingefær

Denne krabbesuppen har en herlig smaksbalanse – salt, syrlighet, med god sødme og litt chili som varmer ekstra godt nå på høsten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Grovknuste krabbeklør
1 ss
Tomatpuré
3 dl
Kokosmelk
4 fedd
Hvitløk
25 gr
Ingefær
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulrot
0.5 potte
Koriander
1 stk
Fennikel
1 stk
Lime
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1 dl
Tørr hvitvin
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper
0.5 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør og solsikkeolje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tynne skiver hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær og fres på høy varme i ca. 1-2 minutter.

Trinn 2

Ha i grovknuste krabbeklør og fres i ca. 1 minutt til. Tilsett hvitvin og reduser nesten helt inn.

Trinn 3

Tilsett så kokosmelk, vann, tynne skiver av fennikel og gulrot og kok i ca. 10 minutter. Smak til med salt, sukker, pepper og lime. Server med hakket koriander.