Hopp til innhold

Krabbekaker med chilimajones

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
40 planlagt
Krabbekaker med chilimajones

Krabbekaker er digg og det er ingen begrensninger i måter å smaksette krabbekjøttet på. Vår favoritt er vietnamese-style. Serveres selvfølgelig med en skikkelig god dip!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Krabbekaker

200 gr
Hvit fisk
450 gr
Krabbekjøtt
1 stk
Eggehvite
1 stk
Sjalottløk
0.5 stk
Rød chili
1 dl
Hakket koriander
1
Sweet chili saus
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
3 dl
Griljermel
2 dl
Solsikkeolje

Chilimajones

1 stk
Egg
1 stk
Eggeplomme
1 ts
Dijonsennep
2 ts
Sitronsaft eller hvitvinseddik
1 stk
Rød chili
1 ts
Sriracha chilisaus
3 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrap ut krabbekjøttet fra skjellet. Legg kjøttet i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye vann fra kjøttet som du klarer.

Kjør fisken sammen med salt i en food-prosessor. Ha i eggehviten og kjør til en fin farse.

Bland så krabbekjøttet godt inn i farsen sammen med finhakket sjalottløk og chili, hakket koriander og nykvernet pepper.

Trinn 2

Chilimajones: Visp sammen egg, eggeplomme og sennep i en skål med en god visp.

Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper til du ser den begynner å tykne, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Du kan også bruke stavmikser (anbefales).

Tilsett hvitvinseddik eller sitron og smak til med salt, finhakket chili og sriracha chilisaus.

Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Trinn 3

Rull små baller, ca. på størrelse med en valnøtt. Vend dem godt i griljermel.

Stek i varm panne med solsikkeolje til de er gylne.

Server med sweet chili saus og chilimajo.

TIPS

Server krabbekakene med masse lime og koriander.