Hopp til innhold

Hummerragu med fennikel

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
62 planlagt
Hummerragu med fennikel
Alle lar seg begeistre av hummer! Her kommer den i form av en sødmefull ragu med fennikel og koriander.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Hummer og fennikel

2 stk
Hummer
2 stk
Fennikel
2 ss
Solsikkeolje
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime

Hummersaus

1 fedd
Hvitløk
20 gr
Ingefær
2 ss
Tomatpuré
4 dl
Vann
2 ss
Soyasaus
1 ss
Honning
50 gr
Smør

Topp med

4 klype
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Skjær fennikel i grove biter og stek i solsikkeolje til de er gylne, men fremdeles har en sprø kjerne (ca. 3 minutter). Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Skill hodet fra hummerhalene, og legg halene til side. Fjern paven og gjellene fra hodet.

Trinn 4

Del hummerhalene i fire med skallet på. Fjern den sorte strengen på halen. Knus klørne lett. Ha på salt og pepper og stek hummerhaller og klør i solsikkeolje i 2 minutter på hver side. Tilsett forstekt fennikel. Dryss finsnittet chili og raspet limeskall over. Vend alt raskt inn i litt av sausen.

Trinn 5

Kok saus på hode og bein: Fres dem sammen med beina i en kasserolle med solsikkeolje, hakket hvitløk, en bit frisk ingefær og tomatpuré. Ha på vann og la det trekke i en time.

Trinn 6

Tilsett honning og soyasaus, la det trekke videre i 5 minutter. Sil vekk skallet og reduser sausen til halvparten.

Trinn 7

Legg fennikel og hummer på tallerkener. Rør smøret inn i resten av sausen og hell den over. Ha frisk koriander på toppen og server.

Ha nok servietter tilgjengelig når du serverer denne retten!