Hummerragu med fennikel | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hummerragu med fennikel

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
62 planlagt
Hummerragu med fennikel
Alle lar seg begeistre av hummer! Her kommer den i form av en sødmefull ragu med fennikel og koriander.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Hummer og fennikel

2 stk
Hummer
2 stk
Fennikel
2 ss
Solsikkeolje
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime

Hummersaus

1 fedd
Hvitløk
20 gr
Ingefær
2 ss
Tomatpuré
4 dl
Vann
2 ss
Soyasaus
1 ss
Honning
50 gr
Smør

Topp med

4 klype
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Skjær fennikel i grove biter og stek i solsikkeolje til de er gylne, men fremdeles har en sprø kjerne (ca. 3 minutter). Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Skill hodet fra hummerhalene, og legg halene til side. Fjern paven og gjellene fra hodet.

Trinn 4

Del hummerhalene i fire med skallet på. Fjern den sorte strengen på halen. Knus klørne lett. Ha på salt og pepper og stek hummerhaller og klør i solsikkeolje i 2 minutter på hver side. Tilsett forstekt fennikel. Dryss finsnittet chili og raspet limeskall over. Vend alt raskt inn i litt av sausen.

Trinn 5

Kok saus på hode og bein: Fres dem sammen med beina i en kasserolle med solsikkeolje, hakket hvitløk, en bit frisk ingefær og tomatpuré. Ha på vann og la det trekke i en time.

Trinn 6

Tilsett honning og soyasaus, la det trekke videre i 5 minutter. Sil vekk skallet og reduser sausen til halvparten.

Trinn 7

Legg fennikel og hummer på tallerkener. Rør smøret inn i resten av sausen og hell den over. Ha frisk koriander på toppen og server.

Ha nok servietter tilgjengelig når du serverer denne retten!