Hummerragu med fennikel
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Skjær fennikel i grove biter og stek i solsikkeolje til de er gylne, men fremdeles har en sprø kjerne (ca. 3 minutter). Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Skill hodet fra hummerhalene, og legg halene til side. Fjern paven og gjellene fra hodet.
-
Trinn 4
Del hummerhalene i fire med skallet på. Fjern den sorte strengen på halen. Knus klørne lett. Ha på salt og pepper og stek hummerhaller og klør i solsikkeolje i 2 minutter på hver side. Tilsett forstekt fennikel. Dryss finsnittet chili og raspet limeskall over. Vend alt raskt inn i litt av sausen.
-
Trinn 5
Kok saus på hode og bein: Fres dem sammen med beina i en kasserolle med solsikkeolje, hakket hvitløk, en bit frisk ingefær og tomatpuré. Ha på vann og la det trekke i en time.
-
Trinn 6
Tilsett honning og soyasaus, la det trekke videre i 5 minutter. Sil vekk skallet og reduser sausen til halvparten.
-
Trinn 7
Legg fennikel og hummer på tallerkener. Rør smøret inn i resten av sausen og hell den over. Ha frisk koriander på toppen og server.
Ha nok servietter tilgjengelig når du serverer denne retten!