Linguine med hummer med chilismør
Denne fantastiske pastaretten med hummer, tomatsaus og chilismør gir deg maksimalt utbytte av denne flotte råvaren.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del hummerne i to. Smør kjøttsidene på hummerhalvdelene med chilismør. Knus hummerklørne og fjern noen biter med skall fra hummerklørne og trykk mer av chilismøret inni dem. Legg hummerstykkene på et fat og sett dem i kjøleskapet mens de lager tilbehøret.
-
Trinn 2
Chilismør: Hakk hvitløk og chili. Bland sammen med romtemperert meierismør i en liten bolle. Smak til med nykvernet pepper. Tilsett en neve finhakket persille tilslutt.
-
Trinn 3
Sprøstekte kavring: Varm oljen i en stekepanne. Ha i knust kavring og stek under stadig omrøring til det er gyllent. Rør inn finrevet sitronskall og ta vekk stekepannen fra platen. Hell blandingen over i en liten skål og bland inn litt hakket persille.
-
Trinn 4
Tomatsaus: Varm olje i en stor stekepanne. Ha i finhakket rødløk og stek på middels varme i ca. ett minutt før du tilsetter finhakket hvitløk og en god klype salt og pepper. Stek videre til løken er myk og blank. Tilsett worcestershire, Hotter Chili Sauce Habanero og sukker og rør godt sammen. Stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann, kok opp, reduser varmen og la den småkok i 6-8 minutter til sausen har tyknet litt. Tilsett tilslutt hakket persille.
-
Trinn 5
Pasta: Kok opp rikelig med vann til pastaen. Når vannet koker tilsett salt. Kok pastaen til al dente. Sil vannet av pastaen og ha den tilbake i gryten. Hell den varme tomatsausen over pastaen. Bland godt sammen
-
Trinn 6
Varm en stor stekepanne. Legg hummer-halvdelene med kjøttsiden ned i den varme pannen. Ha også hummerklørne i pannen. Stek i 2 minutter, snu hummerstykkene og stek videre i et par minutter til.
-
Trinn 7
Øs pasta med tomatsaus over på tallerkener og legg en halv hummer på hver. Topp med sprøstekt kavring og server!
Slik renser du hummer
Legg hummeren på kjøkkenbenken med hodet mot høyre hvis du er høyrehendt - motsatt vei hvis du er venstrehendt. Bruk en stor, skarp kjøkkenkniv. Stikk hardt og raskt gjennom hodet og kutt nedover med kniven, rett mellom øynene til hummeren. Snu hummeren 180 grader, slik at den spisse enden på kniven vender mot halen. Skjær hummeren i to på langs. Legg halvdelene på benken med skallsiden ned. Snu kniven og slå med flatsiden på klørne for å lage en liten sprekk i hver klo. Fjern magesekken (den lille posen som ligger rett bak øynene), og den lange, svarte tråden.