Gratinert hummer med purre og estragon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Hummer Gratinert hummer med purre og estragon

Gratinert hummer med purre og estragon

4.4 i snitt
Gratinert hummer med purre og estragon

Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Hummer og saus

2 stk
Hummer
1 ss
Smør
1 stk
Liten purre
4 kvist
Estragon
2 dl
Kremfløte
2 stk
Eggeplommer
4
Tabasco

Salat

1 pose
Baby leaf

Dressing

1 ts
Dijonsennep
4 ss
Solsikkeolje
1 ts
Hvitvinseddik
0.3 ts
Honning

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Del hummeren og rens den godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett til side.

  3. Trinn 3

    Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.

  4. Trinn 4

    Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.

  5. Trinn 5

    Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.

  6. Trinn 6

    Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.