Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Grillet kamskjell med blomkålkrem

Grillet kamskjell med blomkålkrem

Ingen vurderinger
Grillet kamskjell med blomkålkrem
Kamskjell er en delikatesse som vi har god tilgang på i Norge. Her får kamskjellene følge av en mild blomkålkrem og en spicy mango- og chilisalsa.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kamskjell

8 stk
Kamskjell
2 ss
Olivenolje
0.5 stk
Sitron
2 ss
Smør

Blomkålkrem

1 stk
Blomkål
2 ss
Smør
3 ss
Kremost naturell

Mangosalsa

1 stk
Mango
1 ss
Olivenolje til mangosalsa
1 stk
Rød chili
1 ss
Lys sirup

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Del kamskjellene i to på langs og vend dem i litt olivenolje. Grill på høy varme på den ene siden – ca. 1 minutt. Pensle med smeltet smør og riv litt sitronskall over.

  3. Trinn 3

    Del blomkål i jevne biter og kok dem møre. Hell av vannet og kjør til puré i blender med smør og kremost. Smak til med salt.

  4. Trinn 4

    Skrell og skjær mango i terninger og bland med olivenolje, sirup og finhakket brent chili. Smak til med salt og pepper. Server kamskjellene med blomkålkrem og mango- og chilisalsa.

Det er bedre å steke kamskjellene for lite enn for mye! Steker du for mye, blir de seige.