Grillet kamskjell med blomkålkrem
Kamskjell er en delikatesse som vi har god tilgang på i Norge. Her får kamskjellene følge av en mild blomkålkrem og en spicy mango- og chilisalsa.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Del kamskjellene i to på langs og vend dem i litt olivenolje. Grill på høy varme på den ene siden – ca. 1 minutt. Pensle med smeltet smør og riv litt sitronskall over.
-
Trinn 3
Del blomkål i jevne biter og kok dem møre. Hell av vannet og kjør til puré i blender med smør og kremost. Smak til med salt.
-
Trinn 4
Skrell og skjær mango i terninger og bland med olivenolje, sirup og finhakket brent chili. Smak til med salt og pepper. Server kamskjellene med blomkålkrem og mango- og chilisalsa.
Det er bedre å steke kamskjellene for lite enn for mye! Steker du for mye, blir de seige.
Prøv også