Hopp til innhold

Grillet kamskjell med blomkålkrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
178 planlagt
Grillet kamskjell med blomkålkrem
Kamskjell er en delikatesse som vi har god tilgang på i Norge. Her får kamskjellene følge av en mild blomkålkrem og en spicy mango- og chilisalsa.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kamskjell

8 stk
Kamskjell
2 ss
Olivenolje
0.5 stk
Sitron
2 ss
Smør

Blomkålkrem

1 stk
Blomkål
2 ss
Smør
3 ss
Kremost naturell

Mangosalsa

1 stk
Mango
1 ss
Olivenolje til mangosalsa
1 stk
Rød chili
1 ss
Lys sirup

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Del kamskjellene i to på langs og vend dem i litt olivenolje. Grill på høy varme på den ene siden – ca. 1 minutt. Pensle med smeltet smør og riv litt sitronskall over.

Trinn 3

Del blomkål i jevne biter og kok dem møre. Hell av vannet og kjør til puré i blender med smør og kremost. Smak til med salt.

Trinn 4

Skrell og skjær mango i terninger og bland med olivenolje, sirup og finhakket brent chili. Smak til med salt og pepper. Server kamskjellene med blomkålkrem og mango- og chilisalsa.

Det er bedre å steke kamskjellene for lite enn for mye! Steker du for mye, blir de seige.