Blåskjell i asiatisk kokossaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Blåskjell Blåskjell i asiatisk kokossaus

Blåskjell i asiatisk kokossaus

4.9 i snitt
Blåskjell i asiatisk kokossaus
Blåskjell smaker ekstra godt om høsten. Prøv denne oppskriften på asiatisk blåskjell med smak av ingefær, hvitløk, kokosmelk og koriander. Serveres med ris eller loff.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 kg
Blåskjell
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
50 gr
Ingefær
2 stk
Chili
2 stk
Limesaft
1
Kokosmelk
1 ss
Maizena
2 ss
Fish sauce
1 dl
Frisk koriander
2 ss
Solsikkeolje
1 dl
Vann
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg skjellene i kaldt vann. Fjern knuste skjell og de som flyter for mye. Ta bort «skjegget» på skjellene.

  2. Trinn 2

    Rens løk, hvitløk og ingefær. Skjær i skiver. Fres i en panne med olje. Ha i chili og blåskjellene. Hell over vann og limesaft, og sett på lokk. Kok opp og la skjellene dampe i 3 minutter til de åpner seg.

  3. Trinn 3

    Kast skjell som ikke åpner seg. Ta ut resten av skjellene, og hold dem varme på et serveringsfat. Ta vare på kraften.

  4. Trinn 4

    Tilsett kokosmelk i kraften, og smak til med fishsauce og sukker. Kok opp og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

  5. Trinn 5

    Hell sausen over skjellene og pynt med frisk koriander. Server gjerne litt ris eller skiver av loff til.

Denne oppskriften er laget av

Bent Stiansen