Hopp til innhold

Thaisuppe med torsk og blåskjell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
225 planlagt
Thaisuppe med torsk og blåskjell

Kokosmelk, ingefær, hvitløk, chili og sitrongress er søyler i thaikjøkkenet. Her kan du smake hvor godt det er med norsk sjømat i en thaiinspirert fiskesuppe.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

700 gr
Blåskjell
200 gr
Torskeloin
1 boks
Kokosmelk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk, 4-pk
0.5 l
Grønnsaksbuljong
1 ss
Karri
1 kvist
Sitrongress
20 gr
Fersk ingefær
0.5 stk
Chilipepper
1 ss
Soyasaus
1 klype
Fersk koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt og fjern de som har åpnet seg.

Trinn 2

Fres hvitløk og løk i en kjele, ha i rød karripasta. Fres godt. Ha i grønnsakskraft, sitrongress, hakket ingefær og litt salt. La suppen småkoke en stund.

Trinn 3

Hell i kokosmelk, rør rundt og sil suppen. Kok opp suppe, ha i blåskjell, torsk og finhakket chili. La den trekke under lokk til blåskjellene åpner seg, ca. 3-5 minutter. Smak til med litt soyasaus og server med hakket frisk koriander.

Kjøper du sitrongress i pakke kan du fryse det du får til overs. Så kan du jo prøve deg på andre deilige thaisupper, som Tom Kha Gai og Tom Yum.