Thaisuppe med torsk og blåskjell

Kokosmelk, ingefær, hvitløk, chili og sitrongress er søyler i thaikjøkkenet. Her kan du smake hvor godt det er med norsk sjømat i en thaiinspirert fiskesuppe.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt og fjern de som har åpnet seg.
Trinn 2
Fres hvitløk og løk i en kjele, ha i rød karripasta. Fres godt. Ha i grønnsakskraft, sitrongress, hakket ingefær og litt salt. La suppen småkoke en stund.
Trinn 3
Hell i kokosmelk, rør rundt og sil suppen. Kok opp suppe, ha i blåskjell, torsk og finhakket chili. La den trekke under lokk til blåskjellene åpner seg, ca. 3-5 minutter. Smak til med litt soyasaus og server med hakket frisk koriander.
Kjøper du sitrongress i pakke kan du fryse det du får til overs. Så kan du jo prøve deg på andre deilige thaisupper, som Tom Kha Gai og Tom Yum.