Paella med laks, skjell og scampi
En rik og raus sjømatklassiker! Hvis du har en vid paellapanne, kan hele retten tilberedes på grillen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220°C. Kok opp kraft eller vann med buljongterning.
-
Trinn 2
Del paprika i to og fjern frøene inni. Bak tomater og paprika i 20 minutter. Kutt paprikaen i mindre biter.
-
Trinn 3
Varm olje i en dyp panne eller en vid gryte. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Stek i olje i ca. 2 minutter. Tilsett finhakket chili, ris, paprikapulver og safran. Bland godt og hell over kraften. Kok inn mens du rører om fra tid til annen.
-
Trinn 4
Når risen begynner å bli ferdig kokt etter ca. 18 minutter, tilsett laks i biter, blåskjell, de bakte cherrytomatene og paprikabitene og sett på lokk. La småkoke i 8 minutter. Hvis risen blir tørr, spe med litt vann.
-
Trinn 5
Krydre kamskjellene med salt og pepper og chilipulver. Varm litt olje i en annen panne. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og løft dem ut. Skru opp varmen og stek scampiene i ca. 1 minutt slik at de blir varme. (Hvis du bruker ferdigkokte blåskjell – la dem steke med scampiene.) Ha kamskjell og scampi i paellapannen og server umiddelbart med sitronbåter, godt brød og aioli eller urtemajones.