Hopp til innhold

Paella med laks, skjell og scampi

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
313 planlagt
Paella med laks, skjell og scampi

En rik og raus sjømatklassiker! Hvis du har en vid paellapanne, kan hele retten tilberedes på grillen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.2 l
Fiskebuljong eller -kraft
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
2 ts
Paprikapulver
400 gr
Risottoris
0.5 gr
Safran
400 gr
Laks
0.5 kg
Blåskjell
270 gr
Scampi
8 stk
Kamskjell
2 ss
Olje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt
0.5 ts
Chilipulver

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220°C. Kok opp kraft eller vann med buljongterning.

Trinn 2

Del paprika i to og fjern frøene inni. Bak tomater og paprika i 20 minutter. Kutt paprikaen i mindre biter.

Trinn 3

Varm olje i en dyp panne eller en vid gryte. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Stek i olje i ca. 2 minutter. Tilsett finhakket chili, ris, paprikapulver og safran. Bland godt og hell over kraften. Kok inn mens du rører om fra tid til annen.

Trinn 4

Når risen begynner å bli ferdig kokt etter ca. 18 minutter, tilsett laks i biter, blåskjell, de bakte cherrytomatene og paprikabitene og sett på lokk. La småkoke i 8 minutter. Hvis risen blir tørr, spe med litt vann.

Trinn 5

Krydre kamskjellene med salt og pepper og chilipulver. Varm litt olje i en annen panne. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og løft dem ut. Skru opp varmen og stek scampiene i ca. 1 minutt slik at de blir varme. (Hvis du bruker ferdigkokte blåskjell – la dem steke med scampiene.) Ha kamskjell og scampi i paellapannen og server umiddelbart med sitronbåter, godt brød og aioli eller urtemajones.