Blåskjellgryte med tomat og squash
På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris som anvist på pakken.
-
Trinn 2
Rens og skyll blåskjell, kast ødelagte skjell.
-
Trinn 3
Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fres i litt olivenolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetiske tomater, vann, presset sitron, salt og pepper og kok til en tykk tomatsaus.
-
Trinn 4
Skjær squash i terninger og ha dem i tomatsausen sammen med blåskjellene. Sett på lokk og kok et par minutter til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
-
Trinn 5
Dryss over hakket kruspersille før servering.