Blåskjellgryte med tomat og squash | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Blåskjell Blåskjellgryte med tomat og squash

Blåskjellgryte med tomat og squash

4.0 i snitt
Blåskjellgryte med tomat og squash

På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris

Blåskjellgryte

1 kg
Blåskjell
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
0.5 stk
Sitron
1 stk
Squash
1 potte
Kruspersille
1 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris som anvist på pakken.

  2. Trinn 2

    Rens og skyll blåskjell, kast ødelagte skjell.

  3. Trinn 3

    Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fres i litt olivenolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetiske tomater, vann, presset sitron, salt og pepper og kok til en tykk tomatsaus.

  4. Trinn 4

    Skjær squash i terninger og ha dem i tomatsausen sammen med blåskjellene. Sett på lokk og kok et par minutter til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

  5. Trinn 5

    Dryss over hakket kruspersille før servering.