Blåskjellgryte med potet

En norsk vri på klassikeren moules-frites som består av blåskjell og pommes frites. Her kokes potetene og blandes i gryten, slik at du får med deg all den gode smaken fra kraften.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok potetene så vidt møre og skjær dem i skiver.
Trinn 2
Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en vid kasserolle. Ha i blåskjellene, råkostblandingen, vann og presset sitron og sett på lokk. Kok opp og damp skjellene noen minutter til de åpner seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Tilsett fløten, rist litt på kasserollen så alt blander seg og varm opp. Smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn potetskivene og server umiddelbart.
Trinn 3
Vask skjellene, kast skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem.
Erstatt vann med hvitvin som tilsettes sammen med blåskjellene. Server gjerne gryten med kuttet gressløk.